1

Armani Acqua Di Gio Profumo EdP

Acqua di Gio Profumo från Armani

1996 Presenterade Giorgio Armani parfymen Acqua di Gio. Nästan 20 år senare, 2015, var det dags för uppföljaren att lanseras, Armani Acqua di Gio Profumo. Precis som sin föregångare blev 2015-års upplaga omåttligt populär och såldes i stora mängder världen över. Gemensamt för de båda är att det är parfymören Alberto Morillas som med sin känsliga näsa och stora skicklighet skapat storsäljarna. Armani Acqua di Gio Profumo har en maskulin bas av patchouli och rökelse. Bland de tidigare noterna framträder pelargon, salvia, rosmarin och en kryddig doft som smälter samman perfekt. Reklamkampanjen för lanseringen 2015 pryds precis som 1996-års utgåva av modellen Jason Morgan. Acqua di Gio Profumo hamnar i topp bland de parfymer som säljs i Sverige på forumet Fragranticas medlemsomröstning för årets bästa manliga parfym för 2015.

Jämför pris

2

Dior Homme Eau for Men EdT

Dior Homme Eau for Men

Dior Homme Eau for Men vann utmärkelsen Fragrance Foundation Award för 2015 i kategorin Män Prestige.

Jämför pris

3

Bottega Veneta Pour Homme Extreme EdT

Bottega Veneta Pour Homme Extreme

Bottega Veneta Pour Homme Extreme utsågs av tyska Fragrance Foundation till vinnare av Duftstar Award för bästa manliga parfym i kategorin Exclusive. Parfymen är mer intensiv och sensuell än föregångaren Bottega Veneta Pour Homme. Tydliga doftnoter är labdanum och kryddpeppar som vilar i träiga aromer. Detta förstärks av intensiva toner av läder. Helheten är magnetisk, övertygande och djupt spännande på en manligt sätt. Doften lanserades 2015 och doften skapades av parfymörerna Daniela Andrier och Antoine Maisondieu.

Jämför pris

4

Hermes Terre D'Hermes Eau Tres Fraiche EdT

Terre d’Hermes Eau Tres Fraiche

Vinnaren i Duftstar Awards kategori Prestige hittar vi denna parfym - Terre d’Hermes Eau Tres Fraiche - från modehuset Hermes.

Jämför pris

5

Dolce & Gabbana The One for Men EdP

Dolce & Gabbana The One for Men EDP

Dolce & Gabbana presenterade 2008 The One for Men, tänkt att bli en modern klassiker. Sju år senare, 2015 gör man en ny satsning och presenterar en Eau de Parfum med samma namn. Dolce & Gabbana The One for Men EDP har skapats av den kända perfymören Olivier Polge som en förbättrad och genomarbetad version av sin föregångare. Framgången dröjde inte och parfymen blev mycket uppskattad kort efter att den lanserats på marknaden. Dess toppnoter består av koriander, basilika och grapefrukt som övergår i hjärtat till toner av apelsin, ingefär och kardemumma. Parfymen landar sedan mjukt i bärnsten och cederträ som utgör parfymens bas. The One for Men EDP är också prisad av medlemmarna på Fragrantica.

Jämför pris